o
oo
o
o
oo
o
o
o
o
o

23.3.2014

201 House plants

From the near by flea market I found this 201 House Plants by Rob Herwig (cost 1€). Straight from the 80´s but look at the flower pots - Richard Lindh´s design for Arabia (1975 - 1981) which I have house full of! Book is originally Dutch so greeting to Netherlands. My house plants madness just raises and raises and soon I´ll be a true florist! Okay, at least I know few plant names and how to water them...

***

Lähi Emmauksesta eurolla - 201 Huonekasvia viihtyisyyden vaalijoille ja vuosimalli 1980. Aivan loistokas. Minulta jäi eilen punaviinilasi puolitiehen, kun uppouduin tähän. Fanitan vihekasveja, kuten varmaan on huomattu. Olen myös täysverinen cityjänis, eli harvemmin on mitään hajua kasvien nimistä, hoidosta jne. Tämän hetken suosikkikasvini on alimman kuvan Unelma, joka kuuluun Asparagus-lajikkeeseen, ja siitä kirjassa sanotaan mm. "Näiden lajikkeiden koristearvo on parhaimmillaan suurissa ja valoissa salihuoneissa, laitosten ruokaloissa ja viileissä kokoussaleissa" Jaahas, ja minulla se on viileän laitosmaisessa makkarissa...  Ja katsokaas mitä alunperin hollantilaisen kirjan kuvissa lymyää - No just ne Richard Lindhin Arabialle aikoinaan suunnittelemat kukkaruukut (1975-1981). Kohta räjähtää kukkahulluus ihan tosissaan. Kirjasta kun löytyy lähes kaikki mummokukka suosikkini ja vielä se kuinka ne pidetään elossa.

13 kommenttia:

 1. Ihan niinkuin omalla mummollani olisi ollut juuri tuo Unelma. Jostain se on tuttu, lapsuudestani. Mä haluaisin tuoksupelargonin, siinäkin on kauniit lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on sellainen "mummokasvi". Pidän sen vihreydestä ja jonkin asteisesta herkkyydestä. Joo, minäkin rakastan tuoksupelargoniaa ja varsinkin sen tuoksua. Olen yrittänyt kasvattaa pistokkaasta nyt yhtä oikein vanhaa lajiketta varmaan jo parisen vuotta. Sain pistokkaan aikoinaan Kekkilän kuvauksista. Tapoin sen melkein viime syksynä, mutta jotenkin elvytin taas ja tuossa se ikkunalaudalla yhkä heiluu, tosin ohuena. Sunnuntaita! Hyötykasviyhdistys muuten myy niitä vanhojen lajikkeiden pistokkaita.

   Poista
 2. I always wondered what your flowerpots were! :) I really love them, they are so beautiful and simple!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I´ve collected my pots from flea markets and before they where "hot". They are simple and practical and that´s why I also love them.

   Poista
 3. Anonyymi23/3/14

  Hei,
  Minulta löytyy tuo sama ruukku, sain sen lapsuudenkodistani. Sen muotoilu on silmääni miellyttävää.

  Asparagus on, anteeksi vain, inhokkikasvini. Lapsena kun lähdin vanhempien kanssa kyläilemään, kukkakaupasta haettiin neilikoita ja koristeena oli aina asparagusta. Isoäidilläni, joka oli syntynyt jo 1800-luvulla, oli asparagus olohuoneessa.

  Hääkimppua aikoinani suunnitellessani ensimmäisiä reunaehtoja floristille oli, ettei ainakaan sitä hörhöilevää 70-luvun jokakimpun koristetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa ;-) Sehän tämä on - mummokukka. Muistan minäkin tämän sellaisena ruusukimppujen "pakko koristeena". Pitää olla avoin ystäväiseni. Monesta minunkin inhokistani on yllättäen tullut suosikki

   Poista
 4. very nice find, I laways admire your pottery.
  Have a nice monday.

  VastaaPoista
 5. Minua Asparagus kiinnostaa ja tällä hetkellä kovasti. Minulla on kaksi pientä alkua samassa ruukussa. Odotan kovasti, että se jonain päivänä näyttäisi yhtä kauniilta kuin äitini kukka aikoinaan oli. Tuuhea kukka oli korkean kukkapylvään päässä ja kukan latvat ulottuivat lähes maahan. Sillä on ollut aikoinaan kutsumanimenä myös Hienohelma ja sillä nimellä minäkin sitä edelleen kutsun, kuten äitini ja isoäitini aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssa kuullut että tuo hienohelma kasvaa todella kookkaaksi ja joo, itsellenikin tuo nimi on etäästi tuttu.
   Pitäisi vain olla kärsivällisyyttä, kuten ennen vanhaan. Me ollaan vähän "kaikki tänne, heti, nyt" ja se ei tada toimia viherkasvien kanssa. Hyvää viherviikkoa!

   Poista
 6. Hei, osaatko sanoa tuon kirjan kannen kasvin nimen? Just tänään vaihdoin mullat muutamalle tuommoiselle, mutten tiedä mikä kasvi on kyseessä. Olen perinyt kasvit talon edelliseltä rouvalta, jolta en muistanut kysyä nimeä. Asparagus näyttäis olevan sellanen tapaus, että vois ehkä muuttaa meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaanhan minä, se on kliivia.

   Poista
 7. Awesome, Minna! As an Urban Jungle Blogger I'm a little bit obsessed with beautiful planters and for years I've been in love with your Arabia planters. They are so simple & practical, but unfortunately overpriced and hard to find now ;) Enjoy the plant madness!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!